Historie

Klubbens stiftelse

Klubben blev stiftet 2. marts 1981 af den legendariske harmonikavirtuos Olav Martin sammen med en anden kendt harmonikaspiller Rudi Lykkegaard.

Medlemsantal

Til at starte med havde klubben godt 20 medlemmer. Antallet blev stigende gennem årene således at man i 1987 nåede ca. 60 medlemmer. Så var der nogen medlemmer, der brød ud og stiftede Nørresundby Harmonikaklub. Hermed blev medlemsantallet halveret. Desværre er harmonikaspillet gået lidt af mode og det er svært at skaffe ny medlemmer. Her midt i året 2019 er medlemstallet faldet til i alt 11 medlemmer.

Organisation

På det tidspunkt hvor der var mange medlemmer var klubben organiseret i større eller
mindre grupper, hvoraf kan nævnes: Olav Martins Kvintet –Matadorerne –Andantino og Scandalli. Efter at medlemstallet er faldet er grupperne nu erstattet med et fælleshold.

Dirigenter

 En af klubbens egne medlemmer Erik Schmeltz  var dirigent igennem flere år. Da han ønskede at stoppe for at få mere tid til selv at spille,  gik klubben over til at få lønnede dirigenter. Den første var Kristina Friis Hansen, der studerede musikvidenskab på Aalborg Universitet. Hun blev senere afløst af Janne Andersen.  Da medlemstallet faldt,  blev udgifterne til lønnet dirigent for meget for klubben. Det problem løste sig ved, at man ved en lejlighed manglede en bassist og fik fat i Ole Kristensen, der har en fortid i Aalborg Musikskole. Ole blev i klubben som daglig leder, men vil ikke kaldes dirigent og ønsker at være almindelig ulønnet medlem af klubben.

Formænd        

Klubbens formænd gennem tiderne har været: Axel Sørensen, John Guul, Arne Jensen, Hans Nielsen, Gordon Thøgersen, Solveig Henriksen, Knud S. Mortensen, Willy Berg og senest Svend Arknæs.

Øvelokaler      

Det hele begyndte i lokaler i ” Huset Hasserisgade”. Snart var der for lidt plads i disse lokaler. Herefter har klubben haft lokaler mange forskellige steder, heraf en længere periode på Filstedvejens Skole i Vejgaard. De seneste ca 20 år har klubben haft lokaler på ”Trekanten”- Aalborg  Øst.

Underholdning

Klubben har gennem årene deltaget i mange træf, bl.a. i Bindslev, i Biersted og mange gange på Harmonikamuseet i Tranum. I Aalborg har klubben givet mange koncerter Her kan nævnes Cutty Sark (sejlskibsstævne), Open Air i Kildeparken, Parkunderholdning ved Kunstmuseet, i Aalborg Kongres og Kulturcenter i forbindelse med et syng med program samt flere koncerter på  ”Trekanten”. De seneste par år har klubben hovedsageligt underholdt på diverse plejehjem.  Her er tale om godt en halv times koncert efterfulgt af et syng med program på basis af klubbens eget sanghæfte.

Særlige begivenheder

Olav Martins kvintet har underholdt i koncerthuset i Aarhus samt på Rådhuset i Odense. Gruppen  ”Matadorerne”, der dels har udgivet et kassettebånd og en CD har spillet både i Sverige og i Norge I forbindelse med klubbens 5, 10, 15, 20 og 25 års jubilæer har der været afholdt koncerter med både danske og udenlandske solister og grupper. Fra Danmark kan især nævnes Lille Palle. Af udenlandske gæster kan fremhæves Brøderna Färm, Nils Fläche, Tunnbybälgarna og Leif Linderot – alle fra Sverige. Fra Norge har deltaget Arnstein Johansen og Cornelius Lund. Jubilæumskoncerterne blev afholdt i Vejgaard Hallen, lokaler ved Vesterkærets Kirke samt på ”Trekanten”.